Archív aktivít 2016/2017

 

Deň detí – Talentárium

Záver roka patrí nám deťom a našim talentom. Spievali sme, tancovali a v závere nás opäť prekvapili ujovia a tety zo susednej pizzérie, ktorí nám darovali výborné občerstvenie – obrovské a chutné pizze. Ďakujeme.

 

 

Deň otcov

Po roku sme spolu s pani vychovávateľkami pripravili príjemné popoludnie spojené s opekačkou a veselými hrami pre našich ockov. Zabávali sme sa vodnými hrami, futbalom a na záver sme na dekách piknikovali a maškrtili dobroty, ktoré sme za pomoci dospelých opiekli.

 

 

Motýlia záhrada

Áno, presne takto znel názov zaujímavého projektu, ktorí si pre deti pripravili pani vychovávateľky druhých ročníkov. Naštudovali sme si všetko o živote motýľov, o fázach jeho vývoja. Zakúpili sme si balíček s vajíčkami, z ktorých sa vyliahli húsenice. Neskôr sme pozorovali ich zakuklenie. Nastala najdramatickejšia časť, ale zároveň sme boli veľmi netrpezliví a plní očakávaní. Najkrajším bol moment, kedy sme na vlastné oči videli, ako sa z kukle pomaličky vyvinul motýľ. Bolo to nádherné. Motýle sme každý deň kŕmili nektárom a trhali čerstvé kvety. Na záver sme ich vypustili do voľnej prírody. Bol to nádherný projekt.

 

 

Divadielko

Po prvýkrát k nám zavítalo divadielko s predstavením. Veľmi sa nám príbeh s pesničkami, hudobnými nástrojmi páčil. Určite ich radi privítame opäť.

 

 

Deň matiek

Milým našim mamičkám sme pripravili pestrý program. slniečko a pekné počasie nám prialo, a tak sa schodisko našej školy mohlo premeniť na pódium kde sa tancovalo, spievalo, hralo na hudobných nástrojoch, predvádzali ukážky z karate a recitovalo. Na záver sme odovzdali našim mamkám darčeky, ktoré sme pre ne starostlivo pripravovali.

 

 

I. U. vo svete trilobitov

Vďaka pani Gajdošovej, mamičky jednej z našich žiačok, sa deti I. U. triedy na chvíľku preniesli do histórie. Pripravila pre ne zaujímavú prechádzku predhistorickými obdobiami. Mali možnosť vidieť skutočné skameneliny trilobitov, lastúrnikov, rastlín, ale aj škrupinu z dinosaurieho vajca a skutočný kúsok meteoritu. Na vlastné oči videli aj vypreparovaného škorpióna a hada. Pani Gajdošová deťom pútavým spôsobom priblížila evolúciu, ale aj zánik mnohých druhov, ktoré kedysi obývali našu planétu. Na konci neobyčajnej prednášky si spolu s deťmi zahrala vlastnú hru - kŕmenie dinosaurov.

 

 

 

Výstava „KEĎ MOBILY NEBOLI“

ŠKD – VIN vás srdečne pozýva na výstavu starých hračiek, kníh a zbierok ktorá sa uskutoční v dňoch 23. 3. - 7. 4. 2017. Slávnostne otvorenie bude 23. 3. o 16.00 v bloku B.

 

 

 

 

 

Pani Zima nám tento rok dopriala mimoriadne bohatú snehovú nádielku. Veľmi sme sa tomu potešili. A tak sa sánkovalo, bobovalo, šmýkalo, guľovalo ostošesť. Stavali sme snehuliakov, snehové obydlia, ale nezabudli sme ani na vtáčence, ktoré sme prikrmovali v našich kŕmidlách. Veselé fotografie pravidelne dopĺňame v našej galérii.

 

 

 

Niektoré aktivity v našom školskom klube sa už stali tradíciou. Jednou z nich je aj u detí veľmi obľúbené „Hobby – párty stretnutie“, teda stretnutie zberateľských nadšencov spojené s predajom. Hoci „klasické“ zbierky odznakov, pohľadníc sa už pomaly vytrácajú, nahradili ich nálepky, kartičky športovcov, drobné hračky. Kto nič nevymenil, mohol za malú čiastku svoju hračku predať. Deti sa tak učili narábať s malou finančnou hotovosťou. Máme radosť, ak sa nejedno z detí napokon rozhodlo svoju hračku či knižku zo srdiečka darovať.

 

 

20. decembra u nás opäť zavládla vianočno - jarmočná atmosféra s typickou náladou, ruchom a vôňou detského punču a koláčikov. Rodičmi, starými rodičmi, súrodencami a pani učiteľkami zaplnená chodba naznačovala, že o naše výrobky bol znovu veľký záujem. Ďakujeme všetkým za príjemnú atmosféru a príspevky, ktoré použijeme na nákup pomôcok do školského klubu.

 

 

S októbrom prišiel aj čas záujmových klubov (krúžkov). Tento školský rok sa deti počas celého školského roka môžu stretávať v kluboch: vybíjaná (Marika H., Janka), dramatický krúžok (Lea), Z rozprávky do rozprávky (Martuška), Malý kuchárik (Marika T., Tinka), športový krúžok (Zuzka M.) a Veselé štetce (Zuzka Z.) Ak ste tak trošku zvedaví ako my, sledujete fotografie v galérii a čoskoro sa objavia prvé z nich :)

 

 

Tekvičkári je názov milého stretnutia detí, rodičov a starých rodičov v mesiaci venovanom úcte k starším. Z prinesených tekvíc sme pomocou šikovných rúk všetci spoločne opäť vyčarovali strašidlá, krásne princezné, zvieratká a iné vyzdobené hlavy. Ešte niekoľko dní nám chodbu školy bude okrášľovať výstava, ktorú sme z nich vytvorili.

 

 

 

Beseda o Japonsku

Naše šikovné pani vychovávateľky pre nás vymysleli cyklus besied o zaujímavých krajinách a ľuďoch, ktorí ich navštívili, alebo tam žijú. Prvou krajinou bolo Japonsko. Pani vychovávateľka Marika Tydorová a jej rodina navštívila túto krajinu. Jej priateľka teta Katka nám aj so svojim synom prišli porozprávať o živote tamojších detí, o vyučovaní, o tom ako trávia voľný čas. Naše deti ju zahrnuli množstvom zaujímavých otázok. Dozvedeli sme sa aj to, že deti sú v škole do 19.00 hodiny, že si po vyučovaní samé upratujú triedy a toalety, že sa samé obsluhujú pri obede. Porozprávala nám aj o zemetraseniach a iných zaujímavostiach. Tete Katke aj touto cestou ďakujeme a my sa už teraz tešíme na ďalšiu krajinu.

 

 

 

Hneď na začiatku školského roka k nám prišla veľmi radostná správa až z ďalekého Srbska. Výtvarná práca našej Timei Fekete z 2.T bola ocenená na medzinárodnej výstave Radosť Európy, ktorú namaľovala vo výtvarnom klube Veselé štetce. Srdečne blahoželáme milá Timea a želáme veľa úspechov všetkým našim šikovným deťom v ŠKD.

 

 

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation