Archív aktivít 2022/2023

 

  

Piknik s rodičmi

Koniec roka sme už tradične oslávili posedením na dekách, občerstvením, súťažami a tancom. Deti a ich rodičia sa mohli spoločne zabaviť pri skákaní vo vreci, hádzaní do plechovíc, vypletaním obrazu z kvetov, maľovaním na fóliu, bláznivým obkresľovaním tváre, pojašenou súťažou „Topánky“ a súťažou na preverenie rýchlosti a pozornosti „Hlava, ramená, kelímok“. Obľúbenou sa stala súťaž v odhade. Tento rok sa odhadoval počet šišiek. Svoju sladkú výhru pri takmer presnom odhade získal iba päťročný chlapec. Bolo to veľmi príjemné popoludnie a my sa už tešíme o rok na ďalšie.

 

 

 

      

      

 

 

Karneval 

Po dlhom čase sme sa opäť stretli na fašiangovom karnevale a užili sme si kopec zábavy a radosti. Nechýbali rozprávkové postavy, bojovníci, zvieratá, ale aj sladký donut a postavy z histórie. Deti potešila aj bohatá tombola, tanec s balónmi, metlový tanec a ocenené najzaujímavejšie masky.

 

 

 

Sokoliari

Ľahnúť si do trávy a tesne ponad hlavu vám preletí obrovský dravý vták. Sen? Nie! Toto sa naozaj stalo na našom školskom ihrisku. Jedno jarné slnečné popoludnie k nám zavítali sokoliari, predviedli nám ukážky práce s výrom africkým a dravcom. Najväčšiu radosť mali deti pri fotografovaní, keď mohli obrovského dravca držať na jednej ruke a cítiť sa tak, ako v starodávnom filme. Bol to zaujímavý zážitok.

 

 

 

Predstav svoju obľúbenú knihu

V duchu tejto vety sa tiahol v ŠKD – VIN celý mesiac Marec. Knihy a ich čítanie majú deti veľmi rady, preto svojim spolužiakom predstavili svoje najobľúbenejšie. Ich úlohou bolo prezentovať knihu, opísať dej, vyjadriť dôvod svojho výberu a zároveň odpovedať na množstvo zvedavých otázok. Záujem bol taký veľký, že sa prezentácia musela o pár dní zopakovať. Okrem tejto aktivity mohli deti celý mesiac darovať a vymieňať knihy na chodbe školy, písať vlastné príbehy a básne, ilustrovať svoje mini diela a vyjadriť svoj názor a lásku ku knihám na tabuli vďaky. 

 

 

 

Vianočné stromčeky

Ak ste sa tento rok prechádzali po vianočnom mestečku, mohli ste si všimnúť krásne stromčeky vyzdobené deťmi zo škôl a škôlok  nášho mesta. Jeden z nich vyzdobili aj naši prváci a druháci spolu s pani vychovávateľkami a spríjemnili tak predvianočnú atmosféru Nitry.

 

 

 

Aby boli vtáky v bezpečí

Pri prechádzaní chodbami našej školy sa často stretávame s nie veľmi veselým pohľadom na otlačky nárazov vtákov do sklenených výplní okien. Sklenená tabuľa vytvorí takmer dokonalý obraz okolia, záhrady, stromov. V spolupráci so Slovenskou ornitologickou spoločnosťou sme sa rozhodli zabezpečiť ochranu vtákov v okolí školy a okná opatriť ochrannými nálepkami a pomôcť tak pred ich častými nárazmi.

 

 

 


Súťaž vo vianočnom aranžovaní

Naša šikuľka Nikolett Poláčková zo 4.T sa zúčastnila súťaže v CVČ Domino v aranžovaní. V konkurencii deviatich deti vo svojej kategórii získala krásne 1.miesto a pochvalu odbornej poroty za kreativitu a využitie iba prírodného materiálu pri výrobe svietnika. Srdečne blahoželáme, tešíme sa a ďakujeme za reprezentáciu školy v tejto oblasti.

 

 

 

Tekvičkári – popoludnie so starými rodičmi

S veľkou radosťou sme medzi sebou po dlhom čase mohli opäť privítať starých rodičov, rodičov a súrodencov detí v ŠKD. Pri už tradičnom vyrezávaní tekvíc sme sa občerstvili výborným čajom, pochutili sme si na koláčikoch a ovocí, na futbalovom ihrisku lietali šarkany a svoju tvorivosť a zmysel pre krásu sme trénovali zhotovením vypletanej steny z prírodných materiálov. Prežili sme krásne jesenné popoludnie.

 

Free Joomla! template by L.THEME | Documentation