Archív aktivít 2021/2022

 

  

Piknik s rodičmi

Koniec školského roka sa nezadržateľne blíži, spolu s rodičmi sme ho oslávili zábavno-súťažným popoludním na školskom ihrisku. Nechýbali úlohy v odhade, kde najsprávnejší tip mal tretiak Leo, veselá chvostíková naháňačka, hod na cieľ, netradičné maľovanie na fóliu, ale hlavne príjemné zastavenie sa v každodennom zhone, rozhovory na dekách a občerstvenie v podobe deťmi a rodičmi napečených koláčov a ovocia. Popoludnie sme zavŕšili diskotékou s pesničkami na želanie. 

 

 

 

Deň detí – Talentárium

Tento deň, ako je u nás dobrým zvykom sa niesol v znamení talentov, zručností a záujmov. Školským dvorom znel spev, dobrá nálada z divadielka, hry na husle, priečnu flautu ale aj gajdy. Zasmiali sme sa na možno budúcich stand-upistoch, potešili nás prednesy básni a krásne tance či gymnastika. Deti si za svoje ukážky zručnosti a talentu odniesli diplomy a sladkú odmenu.

 

 

 

Púpavový veniec

Po dlhom čase sme sa spoločne opäť mohli vrátiť k spoločným aktivitám na školskom ihrisku, ktorými sú naše REKORDY. Počkali sme, kým púpavky vyrastú do výšky a vykvitnú do krásy a pokúsili sme sa postupne upliesť čo najdlhší veniec. Jednotlivé časti sme pospájali a porota, zložená z p. vychovávateliek a dvoch detí sme ho odmerali. Venček mal dĺžku 20 m a 30 cm.

 

 

  

Deň Zeme

V každom kúte sveta si 22. apríla ľudia, ktorým nie je ľahostajný ďalší osud našej planéty pripomínajú deň Zeme. My sme tento deň oslávili debatami o jej ochrane, poškodzovaní, pokusmi o znečisťovaní a následnom filtrovaní vody, zaujímavými aktivitami na školskom dvore i v triedach. Deti sa však jednoznačne zhodli, že najdôležitejšie je chrániť našu planétu každý deň a aby to robil každý jeden z nás detí aj dospelých.

 

 

Sadenie stromčekov

Prišla jar a tak, ako takmer každý rok, sme sa pustili do sadenia stromčekov. Spolu s pani vychovávateľkami sme na školskom dvore vysadili štyri druhy ihličnanov. Spolu sme zasadili dvadsať nových stromčekov, o ktoré sa budeme v rámci prírodovedno-enviromentálnej oblasti výchovy starať, polievať a pozorovať ich rast. Okrem stromov sa i naďalej staráme o črepníky pred školou, kde sme dosadili trvalky, ale aj do záhonu na školskom ihrisku. Našou pýchou sú jahody, na ktoré sa už teraz veľmi tešíme, ako si na nich pochutnáme.

 

 

 

 

        

 

 

Zapojenie do projektu 


Deti zo školského klubu sa aj vďaka Vám, milí rodičia opäť zapojili do štvrtého ročníka projektu „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“.

Spolu s deťmi z bežných tried sme odovzdali 60 naplnených krabičiek do DSS Borinka v Nitre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Free Joomla! template by L.THEME | Documentation